chris baerveldt

Ik ben geboren op 5 juli 1953 in Dordrecht. Mijn moeder was huisvrouw, mijn vader begon als elektriciƫn en werd uiteindelijk tekenaar elektrotechniek. Dankzij hen ben ik behoorlijk principieel en gedreven in mijn keuzes, hou ik niet van smoesjes maar wel van humor en gezelligheid en kan ik nog altijd slecht omgaan met culturele elites.


Ik woon met Els van Dam in Utrecht. We hebben samen twee dochters en vijf kleinkinderen.

Wie loopt heeft meer gelijk dan wie zit. Dat was mijn motto. Veel zolen versleten dus. Ik was o.m. actief lid van de studentenvakbond, de cpn, de soldatenvakbond, de vredesbeweging, groenlinks en de werkgroep co-ouderschap, startte diverse huur- en buurtacties en was coach voor actieve groepen. Namens de sp was ik ook korte tijd wethouder. Zowel binnen groenlinks als de sp probeerde ik de aanpak van criminaliteit op de agenda te krijgen.

Mijn belangrijkste hobby bestaat uit culturele activiteiten; meestal als tekstschrijver, soms als zanger of speler op het toneel.


Met Jan Gravestein doe ik al tientallen jaren met veel plezier kleinkunst (zie bagr.nl voor liedjes).


Met Els van Dam heb ik, louter om het eens te proberen, het muziektheaterstuk De liefde van een olifant geschreven en laten uitvoeren.